torsdag 22 december 2011

Dan före dan före dopparedan!





Pepparkakstryffel

1 dl
vispgrädde
25 gram
smör
125 gram
mörk blockchoklad
1 tsk
kanel, malen
0,5 tsk
malen kardemumma
1 dl
kakao el oboy att rulla bollarna i.


GÖR SÅ HÄR
1. Koka upp grädden i en kastrull. Lägg i smör och choklad i bitar. Låt det smälta på svag värme.
2. Rör i kanel och kardemumma. Låt svalna och sedan halvstelna i kylen. Rör några gånger så att inte fettet flyter upp på ytan.
3. Forma runda tryfflar med en tesked. Pudra över kakao och låt tryfflarna stelna i kylen.


Dan före dan före dopparedagen! och det är en spänd förväntan på julen i luften. Idag plockade vi upp lite tomtar och storasyster fick ställa julkrubban på plats. Lite julmat inhandlades. Äldsta dottern slog in julklappar som hon hittade på inne i lekrummet till lillasyster som sedan fick öppna under glada tjut. Jippie! ropade hon glatt efter att ha rivit bort papperet. Visst är julen härlig för både stora och små. =0)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar