lördag 5 maj 2012

Gourmet lunch


Lördag och regn ute. Äldsta dottern är förkyld och allmänt trött. Hon har varit hemma två skoldagar men är förhoppningsvis frisk tills på måndag. Vi andra är hittills friska. Peppar, peppar.
Passade på att göra lite god mat idag. Alltid bra att fylla på med lite god mat i matlådorna inför den kommande arbetsveckan. Här kommer ett gott recept som vi åt till lunch.
Varsågoda!

Risotto med tomater och färsk basilika

7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl vitt vin
2 msk smör eller olivolja
1 finhackad gul lök
2 rivna vitlöksklyftor
4 dl avorioris
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
2 dl riven parmesanost
500 g tomater tomater gärna i olika storlekar och färg
1 kruka basilika

Gör så här:

Koka upp vatten och en buljongtärning i en kastrull, tillsätt vinet.

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull eller gryta. Bryn lök, vitlök och ris cirka 5 minuter utan att det tar färg.

Häll ungefär en tredjedel av vätskan på riset och låt koka på låg värme 20–30 minuter. Tillsätt resten av vätskan lite grann i taget under omrörning. Salta och peppra.

Vänd ner parmesanost, tomater och basilika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar