Efter några dagars förkylning med feber håller jag på att försöka "boosta" mitt immunförsvar med olika nyttigheter. Dessa Gojibär älskar mina barn och äter som godis. Själv har jag svårt att tugga på dem då jag tycker att det har en lite bitter och inte allt för god eftersmak. Men vem har sagt att allt nyttigt ska vara gott ;0)
För att dölja smaken brukar jag blanda i några bär tillsammans med muslin på filen.
Vad jag däremot gillar starkt är min goda och nyttiga soppa. En potatis och purjolökssoppa med kryddor av vitlök och sambal oek. Idag fick den dessutom lite extra boost av röda linser. Hela familjen älskar soppan som förhöjs med lite vitlöksbröd som tillbehör.
500 gånger mer C-vitamin än apelsiner!
Tre gånger mer järn än spenat!
Fyra gånger mer antioxidanter är körsbär!
Mer fakta om dessa bär:
Gojibäret är unikt eftersom det bland annat innehåller 18 olika aminosyror, varav sju av åtta är bland de livsnödvändiga.
Dessutom är gojibäret fullproppat med viktiga mineraler såsom järn, kalcium, zink, selen, samt hela 21 spårämnen. Antioxidanterna i gojibär är många med en mycket hög ORAC-poäng. Många studier visar att mat med hög ORAC-poäng har många positiva hälsoeffekter, bland annat när det gäller att motverka sjukdomar och motverka åldrande (läs mer om ORAC här). Antioxidanterna i gojibär motverkar den skadliga inverkan som de fria radikalerna har på våra celler.
En av nyckelingredienserna i gojibär är zeaxanthin, som är en sorts karotenoid. Studier som har gjorts nyligen visar att zeaxanthin har en mycket gynnsam effekt på synen. Tillsammans med lutein förebygger det åldersrelaterade synförsämringar.
Dessutom är gojibäret fullproppat med viktiga mineraler såsom järn, kalcium, zink, selen, samt hela 21 spårämnen. Antioxidanterna i gojibär är många med en mycket hög ORAC-poäng. Många studier visar att mat med hög ORAC-poäng har många positiva hälsoeffekter, bland annat när det gäller att motverka sjukdomar och motverka åldrande (läs mer om ORAC här). Antioxidanterna i gojibär motverkar den skadliga inverkan som de fria radikalerna har på våra celler.
En av nyckelingredienserna i gojibär är zeaxanthin, som är en sorts karotenoid. Studier som har gjorts nyligen visar att zeaxanthin har en mycket gynnsam effekt på synen. Tillsammans med lutein förebygger det åldersrelaterade synförsämringar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar